lördag, mars 16, 2013

Fler etiketter

Har tänkt att gå igenom alla mina inlägg och lägga till fler etiketter, så att det ska bli lättare för er läsare att hitta här på bloggen. Om det nu är så att ni söker efter något speciellt. Har försökt att ha en knapp med en sökfunktion men den vill inte fungera ordentligt. Efter ett par sökningar så lägger den av, och svarar "Inga träffar" på vad man än söker på. Trist. Kanske ska försöka leta reda på en annan sökfunktion än den widget som Blogger själva erbjuder? Några tips? Ni andra som har bloggar med sökfunktion, hur har ni gjort? Kan det bli för stökigt med för många etiketter?

12 kommentarer:

 1. Min sökknapp i blogger funkar inte heller. Jag är frikostig med etiketter, så man får söka på dem... Jag har ingen annan lösning :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lättaste lösningen som jag har kommit fram till också.

   Radera
 2. Jag har också Bloggers sökfunktion. Jag använder den så sällan så jag har aldrig märkt att den inte funkar.
  Jag tror att etiketter är det bästa, hellre många olika så att det går att söka lite mer detaljerat där. Jag har själv tänk bättra mig på den fronten, sista tiden har jag helt glömt att sätta etiketter på inläggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glömmer också att sätta etiketter men nu ska jag försöka att göra det på varje inlägg. Glömmer man kan man ju lägga till i efterhand som tur är. :)

   Radera
 3. Min sök funktion fungerar bra med Blogger, använder den själv ganska flitigt. Men däremot så tror jag den är ganska kinkig HUR du skriver, du måste skriva helt rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min verkar både vara kinkig och strejkande om vartannat tyvärr... :(

   Radera
 4. Min sökfunktion verkar leva sitt eget liv. Ibland funkar den utmärkt, ibland lägger den ner och ger mig träff på samma 10 inlägg vad jag än söker på (tycker att jag borde få fler än ca 10 träffar när jag söker på "lack" tex)
  Jag har många fler etiketter än de jag visar i etikett-listan, man måste inte lista alla där. En del är helt för min egen skull så att jag ska kunna hitta kategorier av inlägg och de behöver inte vara med i listan. Samma sak med märken som jag bara har enstaka lack av, de tar jag inte heller med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju väldigt smart att inte behöva lista alla på bloggen. För jag vill gärna kunna söka på saker för min egen skull när jag förbereder inlägg men alla behöver ju som sagt inte synas. Tack för tipset, det ska jag kolla upp. :)

   Radera
 5. Jag felanmälde min sökfunktion igår till blogger eftersom jag bara får fram inlägg jag skrivit under 2012 men inga under 2013. Med lite tur så fixar de allas sökfunktioner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller fortfarande tummarna för att det ska lösa sig för oss alla. Undrar om du har fått svar eller en lösning på din felanmälan tro...

   Radera
 6. Jag använder både sökfunktionen och etiketter i massor. Min sök verkas faktiskt funka fint iaf när jag själv testar. Söker ofta efter egna inlägg när man ska länka eller visa något gammalt man gjort. Jag kanske har för många etiketter men har dem mycket för min egen skull. För min del stör jag mig alltså inte av att andra har många heller. Stör mig nog mer när det finns för få etiketter så man inte hittar i någons blogg eftersom det är för okategoriserat. Jag tycker inte att etiketter stör visuellt heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog att det till slut kan bli för många så att det stör men jag håller med om att det är frustrerande ibland när det finns för få eller inga etiketter på en blogg.

   Radera