tisdag, januari 15, 2013

Toppeffekter

Jag känner ofta att jag har mycket att lära och det kan ju vara både kul och lite frustrerande. Här fick jag mig en påminnelse om att fota inte är min starka sida, inte när det kommer till rätt återgivning på glitter i alla fall. Kan bero på att jag inte har någon ordentlig kamera också.

Har testat fem olika topplack och effektlack. I botten ligger Gina Tricot- Azure blue. Från vänster till höger: lillfinger Seche vite, ringfinger Essie- Matte about you, långfinger Kleancolor- Sugar coat, pekfinger Kleancolor- Holo chrome och till sist på tummen har jag La femme beauty- Sapphire.10 kommentarer:

 1. Rolig post :-) Jag har heller ingen systemkamera (om det är det du menar med riktig ;-) ) Jag kör med en vanlig Canon kompaktkamera, en väldigt basic smidig sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja jag vill inte riktigt köpa en ny kamera bara för bloggens skull, men vem vet... kanske ändrar mig om ett tag. Har ju hänt förut, max antal lack tex. ;)

   Radera
 2. Ja visst är det roligt, man kan göra så mycket med lack. Kul att kunna förnya en manikyr efter några dagar för att få lite nytänding!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Lite layering är ju toppen om man vill snygga till något gammal lack. :)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack! Ja jag tyckte det var en rolig idé. Verkar uppskattat också, så kul. :)

   Radera
 4. Kul att se samma lack med olika finish:)
  Du måste inte ha en "riktig" kamera för att kunna ta bra bilder, mycket handlar om teknik. Om jag får lämna ett tips (vilket jag tar mig friheten och gör ändå) så vore det att vinkla upp naglarna lite mer på dina bilder. Som du tagit korten ovan så "trillar naglarna in i bilden" och blir ganska mörka. Tror du hade vunnit mycket på att vinkla upp dem lite och få mer ljus på dem:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tar gärna emot tips, speciellt från någon som tar så fina bilder som du gör. Ska tänka på detta. :)

   Radera
 5. Ja. Det där är en grej i sig. Tar mig också friheten att komma med lite tips. Bästa är att fota med naturligt ljus dvs vid ett fönster. Nu är det ju så att vi bor i ett land där 80% av vintern (för att inte säga 90) består av mörker men om du kan swatcha under dagen och utnyttja det naturliga ljuset så är det guld. Då kan du faktiskt komma undan med en vanlig kompaktkamera.
  Ett annat alternativ är att fota framför en skrivbordslampa med vitt ljus. Typ lysrör. Eller inhandla ett ljustält :)
  Hoppas mina tips hjälper. Angående naglarna så precis som någon ovan sa: roligt att se samma lack fast mef olika finishar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ännu en orsak som får mig att längta efter våren. Dagens naturliga ljus hinner jag sällan utnyttja så här års tyvärr. Blir mest nagelpyssel på kvällarna, men ska absolut tänka på att testa med olika lampor för att få bästa möjliga ljus. Tack för tipsen. :)

   Radera