lördag, juni 15, 2013

Tutorial, lagningskit

Tänkte vara en nakenfis i detta inlägg så var beredda. ;)
Jag har testat detta lagningskit från Depend och tänkte visa er lite steg för steg hur jag gjorde. I förpackningen finns det plåster av silkesfiber, nagellim, fil, buffer och en manikyrpinne.

Jag hade en spricka på långfingernageln som fastnade i håret och kläderna hela tiden, så den ska lappas ihop så att jag slipper fila ner hela nageln.

Börja med att välja ut den storlek på silkesfibern/plåstret som passar till just den aktuella nageln. hellre lite för liten än för stor.

Efter att du filat önskad form på nageln så använd buffern för att rugga upp ytan lite för att få bättre fäste.

Dra av skyddspappret från plåstret och passa in det kant mot kant på nageln. Börja vid nagelbanden och pressa försiktigt utåt med ett finger för att få bort bubblor och ojämnheter. Håll ner resten av plåstret och fila försiktigt av det överblivna vid kanten.

Nu är det dags för lim. Det luktar ganska så starkt så se till att sitta välventilerat eller öppna ett fönster. Tre tunna lager av lim rekommenderas. Låt det torka mellan lagren.

Använd buffern lite på det torkade limmet innan du sätter på baslack och sedan är du redo att lacka på som vanligt. ingen spricka som fastnar i något, eller går helt av och gör ont. Lagningen syns nästan inte och den höll i ca 14 dagar.

Har du testat Depends lagningskit? Vad tyckte du? Någon annan lagning som funkar bättre?

10 kommentarer:

 1. Så roligt, jag testade just detta kit i förrgår :) Jag fick det inte att bli lika snyggt som du, mitt blev lite vitaktigt så att det liksom syns att det är något på nageln om de är nakna, men när jag har lack på så syns lagningen inte. Jag hoppas att min lagning håller lika länge som din också, 14 dagar vore skönt om det höll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är med denna lagning som allt annat... var noggrann och öva, öva, öva. :) Hoppas det håller bra för dig också.

   Radera
 2. Jag brukar "snåla" och klipper ut en liten bit som är lite större än sprickan.Annars gör jag som det står att man ska göra.Sen när limmet torkat filar jag ner kanterna,....storlekarna på lagningskittet passar inte mina naglar men som sagt jag är lite snål också.Det brukar hålla två veckor upp till en månad.Ett bra lagningskit måste jag säga :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske smart att klippa ut bitar eller i alla fall dela på dem. Jag tänkte på att det blir ganska så mycket pill varje gång annars. Ska jag testa nästa gång.

   Radera
 3. Jag tycker det funkar jättebra. Jag tar också bara en liten bit som passar sprickan eller det som behöver förstärkas, och så filar jag till "kanten" mot nageln om det blir någon. Det håller bra, men blir förstås hårt ansatt av aceton då och då, så jag får göra om. Men jag är väldigt nöjd, skönt att inte behöva fila ner naglar hela tiden när det blir små sprickor. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skönt både att inte behöva fila ner naglar och att man kan låta dem växa ut lite om de spruckit långt ner i "fingret". Jag märkte att det håller lite sämre för var gång man byter lack, men jag använder ändå ganska så snäll remover, inte aceton. ;)

   Radera
 4. Kul att se :) Jag brukar snåla och ta tepåsar i stället :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag också kört på tidigare. Men att ha riktigt nagellim istället för bara bas och topplack gör stor skillnad.

   Radera