tisdag, januari 29, 2013

Maxfactor Disco pink

Här har vi ett riktigt chockrosa tuggummi-lack. Det sticker mig nästan lite i ögonen när jag lackar naglarna. Men så gillar jag ju ändå de flesta nyanser av rosa. I alla fall  om man ska tro på mina swatchstickor, där rosa är överrepresenterat. Så jag kan inte låta bli att gilla Disco pink i alla fall. Det är ju så.... blankt och väldigt rosa. Haha, snygg beskrivning va? Kolla själva. 




söndag, januari 27, 2013

Less is more... dots.

Har blivit lite extra biten av prick-sjukan på senaste tiden. Tänker ut en massa designer och alla innehåller prickar i alla dess roliga former. :)  Äta hos svärföräldrarna och sedan Hobbit på bio står på schemat idag, men nog babblat. Här ser ni hur mina naglar ser ut idag.


 Lite mera sobert. Less is more, är tanken bakom här. En av mina favoriter Alexis från Gina Tricot agerar bas här. Då det är så himla vackert och iögonfallande själv så ville jag inte att prickarna skulle sticka ut för mycket. De är gjorda med Maybelline, Pure Gold.


Hos Lelack kan du se vad andra har hittat på denna Nailart Sunday. Önskar er alla en trevlig söndag! :)

onsdag, januari 23, 2013

Tutorial: interlocked dots

Jag har fått flera förfrågningar på en tutorial för min senaste nailart med prickar. Vad gör man inte för sina läsare? Er önskan är min lag. ;) Håll till godo, här kommer ett inlägg med nästan överdrivet mycket bilder.

Du kommer att behöva underlack, två färgade lack, överlack och något slags verktyg att göra prickar med. Enklast tycker jag är att använda ett så kallat dottingtool med två olika storlekar i ändarna, men det går även att använda en hårnål, tandpetare, huvudet på en knappnål eller änden på en sminkborste. Mina färgade lack är Have a bite (som jag för enkelhetens skull kommer kalla "ljus") och Wannabe (kommer i fortsättningen kallas "mörk") Båda två är från Gina Tricot.

 Börja med ditt underlack och lacka sedan med en av färgerna. På bilden har jag nu två lager lack. Jag har valt att göra ringfingret till en accentnagel, men det är självklart valfritt. Där kommer all lackning att vara omvänd jämfört med de andra naglarna.

 Gör en sned tipp med det andra lacket.

 Här har jag droppat ut några droppar av det mörka lacket på ett plastlock. Det funkar även bra på en bit aluminiumfolie. Om man droppar på papper som en servett eller en tidning upplever jag det som att lacket sugs upp lite och droppen torkar fortare. 

 Doppa ditt verktyg i droppen och gör prickar längsmed den mörka kanten. Prickarna ska ha kontakt med det mörka lacket så de inte svävar fritt ute på det ljusa. Lämna utrymme emellan för ljusa prickar.

 Gör likadant med det ljusa lacket och sätt de ljusa prickarna så att de förlänger den ljusa kanten.

Dags att använda den mindre sidan på prickverktyget, alternativt byta över till tex en tandpetare. Du behöver antagligen göra två nya droppar med lack då de gamla hunnit torka ihop.

 Sätt nu försiktigt en mörk prick i mitten på den ljusa större pricken. Kom igen, alla tio naglar. Många prickar blir det. ;) 

 Sist sätter du en liten ljus prick i alla de stora mörka prickarna, och avslutar med överlack.

Klart! 

Hoppas du tyckte om denna tutorial och blir inspirerad att prova själv. Om du gör det skulle jag bli jätteglad om du skriver det i en kommentar till mig så att jag kan få kika på din kreation. :)

Gina Tricot Have a bite och Wannabe

Idag är det onsdag och nu har Karin på Vacker&underbar startat upp ännu en temadag. Det är "Grön onsdag" och jag tänkte idag vara med för första gången. Finns ju en hel del temadagar men den enda som jag egentligen har brytt mig om är ju Nailart Sunday. Då nailart och olika manikyrer ligger mig varmast om hjärtat. Skadar inte att prova nya saker och variera sig lite, so here goes...

Lacken jag bär är alltså från Gina Tricot. Det ljusare är have a bite och det mörkare med skimmer är Wannabe. Båda lacken är riktigt prisvärda och har fin formula. Have a bite är något rinnig och man får ha lite koll på penseln så den inte pölar ut i nagelbanden. Men har man inte för bråttom så går det finfint.


Känner ni igen designen? Just det, mitt prickiga bidrag från i söndags fast i en annan färgkombo. Detta är en sneekpeek på den önskade tutorial som jag snart är klar med. ;)

söndag, januari 20, 2013

Integrerade prickar

Jag vet inte om jag på håll kan se prickarna direkt.. Ser mer ut som, hmm.. spets? dragkedja? droppar? Jag vet inte riktigt men en massa prickar finns det på mina naglar nu i alla fall. Tycker att den här manikyren blev riktigt trevlig. Den får nog hänga med på dagens dop och kalas också. :)


 Lacken som jag har använt är Mavala-White och Claudia-Glamorous black. Sedan är det toppat med Seche vite. Kolla in hos Lelacks Nailart Sunday och se vad de andra tjejerna har hittat på med veckans tema. Som är... just precis: Prickar!



lördag, januari 19, 2013

Drops of color 1 år!

Idag firar vi, eller ja jag i alla fall, att denna bloggen fyller 1 år! Tänk va tiden gått fort, tänk vad mycket vi gjort. Det är jätteroligt att Drops of color har överlevt i denna bloggdjungel som finns där ute. Att jag har så många läsare varje dag och de trevliga kommentarerna jag får, både här på bloggen och ute i verkligheten, betyder väldigt mycket för mig. Även om bloggen startade som en liten dagbok, ett samlingsställe för min nailart, så är känslan för den något helt annat nu. Något mycket mer.

Jag måste passa på att tacka och uttrycka min glädje även för alla er andra som har nagelbloggar. Vilket härligt klimat som lacknörd-Sverige har. ;) Stöttande, hjälpande, ingen mobbing och inga sura miner när någon inte kan allt.

Jag tänkte ge er lite annorlunda bilder idag. Mina två favoriter, mina ögonstenar. Nej, jag har inte lyckats att välja ut två stycken nagellack ur samlingen. ;) De jag vill presentera er för är mina katter.

 Sera, vår honkatt som är en räddningskatt från ett katthem. Nu 3 år gammal och en riktigt busig rackare.

 Tristan, 7år. Vår sköna hankatt. En Norsk skogskatt som njuter av livets goda och vet hur man latar sig.

fredag, januari 18, 2013

Seche Restore

Idag har jag varit och köpt min alldeles egna, första flaska av Seche Restore. Nu ska mina gamla lack få lite första hjälpen. Detta är en thinner som alltså tunnar ut lack som börjat att sega ihop sig. Har läst om denna produkt på många ställen och har längtat efter den länge. Nu när inte tomten kom med någon flaska (tack för det, jag som var så himla tydlig på min önskelista) så har jag tagit saken i egna händer. Fick mig en spark i baken då min tredje flaska med mitt favorit snabbtorkande överlack fick öppnas nyligen. Inte för att de andra två har tagit slut, o nej. Utan för att det fantastiska Seche Vite (överlacket jag använder) har en tendens att bli väldigt segt så snart man kommer till knappt en halvflaska kvar. Men nu blir det andra bullar! Har du användning för en thinner? Du kanske redan använder Seche Restore?

tisdag, januari 15, 2013

Toppeffekter

Jag känner ofta att jag har mycket att lära och det kan ju vara både kul och lite frustrerande. Här fick jag mig en påminnelse om att fota inte är min starka sida, inte när det kommer till rätt återgivning på glitter i alla fall. Kan bero på att jag inte har någon ordentlig kamera också.

Har testat fem olika topplack och effektlack. I botten ligger Gina Tricot- Azure blue. Från vänster till höger: lillfinger Seche vite, ringfinger Essie- Matte about you, långfinger Kleancolor- Sugar coat, pekfinger Kleancolor- Holo chrome och till sist på tummen har jag La femme beauty- Sapphire.



söndag, januari 13, 2013

Blocknaglar

Redan söndag igen! Det är otroligt va fort tiden går nu. Usch tentan närmar sig med stormsteg. När jag behöver tentaplugga så har jag plötsligt en himla massa annat att göra. Hemmet brukar aldrig vara så fint och städat som under tentatider säger sambon nöjt. Men idag är det ju Nailart Sunday hos Lelack så då förstår nog alla att jag måste spendera lite tid med mina naglar istället för att plugga. ;)


Till den här manikyren har jag använt Collection 2000- In the buff, Collection 2000- Moonlight shine, H&M- 70s hobo och Mavala- Black. Det var ju riktigt roligt att göra blocknaglar och inte så hemskt pilligt som jag hade befarat. Det får nog bli en repris med en annan färgkombo någon gång. Vad tycker ni?



torsdag, januari 10, 2013

Depend gellack 3veckor+

Fick en påminnelse om att jag inte visat er de sista bilderna från hållbarhetstestet som min mor hjälpte mig med. ( tidigare inlägg ang. detta test: 1vecka2veckor ) Sorry mina vänner! Men här kommer det.

Detta är alltså Depends gellack nr 115 efter 3veckor plus några dagar. Mycket imponerande! En ordentlig utväxt och tristessen med att ha samma färg i tre veckor gjorde att min kära mor nu gladeligen tog av gellacket. Visst finishen är lite mattare och chippning på ett finger, men annars sitter det som berget.



Det verkar dock vara ganska så individuellt hur bra gellack sitter. En av mina vänner "tappade" sitt lack redan efter någon vecka. Då fästet släppte och hon kunde dra av lacket som ett skal från nageln. Men innan dess kändes naglarna väldigt starka, hårda och tåliga tack vare gellackets skydd säger hon. Alltid nåt. :) Har du provat gellack? Hiss eller diss?

onsdag, januari 09, 2013

Kubiss nr 64

Detta turkosa lack från Kubiss har nummer 64. Visst är det trist med bara nummer och inga egna namn på lacken? Det är i alla fall ett lack som är lätt att lacka med och trots tre lager här så torkar det med helt okej hastighet. Oftast kan jag inte uttala mig om torktiden eftersom jag drar på ett snabbtorkande överlack nästan direkt.

Jag har inte någon dupe, alltså något annat lack som ser likadant ut, men det känns ändå inte så originellt. En fin nyans men mitt hjärta gör inte precis några jämnfota hopp. Kanske blir roligare att använda till våren.