fredag, november 30, 2012

Gellack 1 veckas slitage

Min mor har som vanligt rivit upp varor ur lådor, diskat, städat, använt massa handsprit och pysslat med hantverk i en vecka nu, och allt utan handskar eller annat skydd för naglarna.


Måste säga att jag är smått imponerad av Depends gellack. Mörka färger brukar ju i vanliga fall bli slitna ganska så fort, men här kan man endast se lite slitage på den blanka finishen och början till tipwear på en av tio naglar. Hennes utväxt vittnar om en grym hastighet på nagelväxt vilken jag är avundsjuk på.

Fortsättning följer... :)

söndag, november 25, 2012

Påfågel nailart

Det förbestämda temat på Lelacks Nailart Sunday är denna veckan "Fåglar". Eftersom påfåglar är bland de vackraste fåglarna som finns enligt mig så ville jag göra en tolkning av deras praktfulla fjädrar.


Började med att täcka hela nageln med Just spotted the lizard -OPI. Svampade sedan Azure blue -Gina Tricot, på mitten av nageln för att få lite mer djup och en roligare bakgrund åt designen. Mönstret på är sedan målat med Aruba blue -Essie, Have a bite -Gina Tricot och 70s soho -HM. Avslutat med ett lager Seche vite snabbtorkande överlack.



Vad säger ni? Kan ni se den vackra påfågeln framför er? ;)


lördag, november 24, 2012

Depend gellack nr 115

Min mor ska hjälpa mig med ett hållbarhets test. Hon använder sina händer ganska så mycket på jobbet packar upp massa kartonger med mera. Så det ska bli intressant att se hur gellacket klarar sig i hennes mer oförsiktiga värld än i min egen. :)



Har lackat hennes naglar med Depends gellack nr 115, en krämig och mörk lila. Perfekt höstfärg. Baslack, två lager färg och sedan topplack. 30sekunder under lampan mellan varje lager sedan är det klart. Torrt, tåligt, starka naglar och snyggt!

torsdag, november 22, 2012

Depend gellack

Första försöket på mig själv med Depends nya Gellack. Ljustrosa nr 000 över hela nageln ska få agera som en förstärkning till mina naturliga naglar och som en fräsch bas för de få dagar då jag går utan någon design med vanligt lack på naglarna.







Katterna hjälper mig packa upp paketet. :)

söndag, november 18, 2012

Nailart Sunday Grays grape

Varje gång jag gör en manikyr med lila så glömmer jag bort hur svårt det är att fota. Denna Nailart Sunday är inget undantag. För att förvärra det hela lite till så har jag även använt ett duokromt lack tillsammans med det lila. Ooops... 

 Jag har börjat med OPI Grape, set, match och sedan lackat två lager med Wet ´n wild Grays anatomy. Som lite dekor har jag sedan åter igen använt Grape, set, match och gjort prickar.



 Med blixt, alldeles för lila mot hur det egentligen ser ut. De blåa pigmenten plockas upp väldigt mycket av kameran. Men utan blixt, se nedan, blir finishen betydligt mer grå-grön än vad den egentligen är. Ni andra som stött på samma problem, hur löser ni det bäst? Har ni några hjälpsamma tips?


onsdag, november 14, 2012

Kleancolor Gold caviar

Kände för bling idag så jag slog på stort och valde Gold caviar från Kleancolor. Tre lättlackade lager för att få lagom mycket glitter och bling. Ett generöst lager av snabbtorkande överlack och... Klart!





söndag, november 11, 2012

Blue boyfriend

Förstår att ni längtat. Hihi... Efter några söndagar utan deltagande är jag idag med på Lelacks Nailart Sunday igen. :) Det förbestämda temat för denna vecka är Pojkvän/partner. Min sambo gillar blått och fick välja vilken av mina blåa han gillade bäst. Valet föll på Essies Aruba blue.


Dessa ganska plottriga naglar blev resultatet. Några av min sambos stora intressen, passioner.


BMW representerar vår älskade motorcykel som tar oss med ut på de mest fantastiska utflykter på sommarhalvåret. Xbox är hans spelkonsoll som han gärna spenderar tid vid nu under det mörka halvåret.


Coloseum är namnet på thaiboxningsklubben som han tränar med. Att skriva med en tandpetare på min högerhand var kanske inte den mest stadiga idén jag haft, men nu har ni fått lära känna min sambo lite granna i alla fall. :)
Trevlig söndag!

fredag, november 09, 2012

Silk road

Denna härliga blågråa nyans med glittriga inslag har jag längtat efter. Har inte köpt något Isadoralack på flera år. Tidigare var det kvalitén som jag tyckte va sådär, men nu är det mer den fula ändringen på mängden i flaskan som jag opponerar mig mot. Samma pris men tar bort en tredjedel av produkten tycker jag är fult. Silk road är däremot precis så snyggt som jag hade väntat mig. Så är väldigt nöjd med köpet ändå. :)





onsdag, november 07, 2012

Senaste inköpen

Här är de senaste snyggingarna som nu bor i min samling. Från vänster är det Maxfactor Disco pink, Essie Ballet slippers, Essie Aruba blue och Isadora Silk road. Har swatchat upp alla på stickor och är väldigt nöjd med köpen.


Essie har tidigare haft en ganska smal borste men nu verkar de ha en mycket bredare borste, nästan i stil med Isadoras borstar. Fast även om både Ballet slippers och Aruba blue har funnits ett tag nu och alltså inte är nya färger så hade de olika borstar. Märkligt tyckte jag. Aruba blue säljs alltså fortfarande med den smalare borsten. Jag har ju ganska så stora naglar så jag tycker att det är helt okej med breda borstar, vilket många inte gör. Får återkomma om vilken av Essies borstar jag gillar bäst efter lite test. :)
Vilken storlek på borste föredrar du?

tisdag, november 06, 2012

Frånvaro

Det vart visst inte så bra kombination med tentaplugg, ny kursstart och lågt med inspiration för min nagelblogg. Misströsta inte mina vänner, ehh ja läsare... ;) Nu börjar jag känna orken och inspirationen återvända igen. :)