fredag, mars 30, 2012

Trasig nagel


Har slagit i tummen och nageln fick två sprickor. En på vardera sida. Aj! De sitter så långt ner att det kommer göra väldigt ont misstänker jag om jag fastnar i något och råkar dra sönder nageln. Ska försöka låta nageln växa ut så att jag kan klippa av den. Får bli att jag använder topcoat ofta. Eller om jag ska tejpa eller använda plåster en vecka. Kanske får försöka mig på tepåse-tricket som jag har sett på youtube.

onsdag, mars 28, 2012

NOTD fjärilar

Dags för lite mer vårkänsla! Vita fjärilar med en guldkropp och svarta antenner på en grå-beige bas. Kan man kalla basen för greige, grå+beige? Eller finns det något namn för denna färgen?






måndag, mars 26, 2012

Chockrosa


Gav J en manikyr innan tjejfesten i lördags. Hon är så söt. Hon vill gärna ha en diskret design, men har inget emot väldigt kraftiga färger. Som ni kan se. Hon fick även lite extra bling på ringfingrarna. Blev toppensnyggt tyckte hon.

söndag, mars 25, 2012

NOTD: diskret rosa och lila

Åter igen söndag och dags för ny nailart. Har ju lite svårt för att hålla mig till diskreta toner på naglarna men här har jag gjort ett försök. Mitt bidrag till Lelas Nail Art Sunday.



lördag, mars 24, 2012

Svart bas till grönt glitter

Efter ett tips från en läsare så provar jag nu istället att göra en layering med svart bas under mitt nya gröna glitterlack. Det blev mycket snyggare än att ha det ensamt eller på en ljus bas.


fredag, mars 23, 2012

Ta bort glitter

Suck! Alltså detta är verkligen inte en av mina favoritsysslor. Varför måste det vara så fruktansvärt tråkigt att ta bort glitterlack?! Kan det inte bara idag, för en gång skull, glida av lite snällt precis som andra lack. Nähä... dags för ytterligare en ny bomullsrondell indränkt i remover.

onsdag, mars 21, 2012

Nytt glitterlack

Fick hem detta lacket idag. Har läst om Kleancolor och velat prova ett tag. Jag gillar verkligen hur lacket ser ut i flaskan, men på nageln... hmm. Snyggt grönt glitter i två olika storlekar men själva lacket som har en gulgrön färg är jag inte helt förtjust i. Lite läskig. Vad tycker ni?


söndag, mars 18, 2012

Nail Art Sunday

Dagens nail art är både ett bidrag till Lelas Nail Art Sunday, och för att jag ska åka och fira min mors födelsedag. Hon gillar grönt just nu så ett grönt paket och gröna ballonger fick det bli. Har använt stora hexagonglitter och de glittrar så mycket finare i verkligheten än vad jag kunde få med på bild. Den nedersta bilden är tagen med blixt för att ni ska kunna se vad fint holografiskt lack det gråa är, men då plockar ljuset upp det lila i glittret istället för att visa det gröna.



fredag, mars 16, 2012

Bloggdesign



En liten minnesbild till arkivet för att jag ska komma ihåg hur utseendet på bloggen varit tidigare. Vad tycker ni om det nya utseendet?

onsdag, mars 14, 2012

Visar färger, rött-gult-blått-grönt

Här kommer några fler nagelhjul där jag börjat att sortera upp mina lack.  Riktigt roligt att ha dom så här överskådligt. Som ni ser så finns det en hel del tomma displaynaglar kvar, så min samling kan med lätthet bara växa och bli större. Det är ju så kul att köpa nya lack. :) 




söndag, mars 11, 2012

NOTD abstrakta prickar

Härom dagen när jag tittade runt på nätet efter inspiration till min nagelblogg så hittade jag Lelas jättefina blogg,  LeLack. Hon har hittat på en rolig sak som kallas NailArt Sunday. Där hon visar en design och länkar till andra som också gör nya designer varje söndag. Detta är mitt första bidrag. :) 





fredag, mars 09, 2012

Enkel instruktion

Här kommer en superförenklad instruktion i form av en liten bildserie. För att binda ihop de svarta punkterna så drog jag en tandpetare igenom alla punkterna i ett svep, för få som en pärlbandseffekt. Punkterna i sig gjorde jag med änden på en vanlig hårnål. Se tidigare inlägg HÄR.


torsdag, mars 08, 2012

NOTD rosa o svart

Dagens naglar är gjorda på en rosa bas. Det är det nya laxrosa lacket som jag köpte i veckan.  Svarta prickar på, som jag dragit ihop som ett slags pärlband.

tisdag, mars 06, 2012

Visar mina färger, rosa & lila

Har suttit och pysslat med mina displayhjul. Tänkte först bara använda dem för att samla mina designer på, men  det kan vara ganska så praktiskt att kunna visa upp för andra hur lacket ser ut när det torkat. Som vi alla vet så kan det ibland vara väldigt stor skillnad på hur lacket ser ut i verkligheten mot när man bara tittar på flaskan. Så nu blir det lättare att välja färg för de tjejerna som kommer och får sina naglar fixade av mig. Plus att jag själv har bättre koll på vilka nyanser jag har och inte har. Blir lätt att man glömmer av vissa flaskor har jag märkt. Det är väl inte ett tecken på att man har för många heller...? Nää... :)

 Utan blixt endast vanlig takbelysning.


Dessa två är med blixt.

Vill ni veta vad det är för märken på nagellacken? Och vad de olika färgerna heter? Kanske någon speciell som just du fastnat för? Då kan jag berätta mer om det lacket. Bara att säga till. ;)

måndag, mars 05, 2012

Nya lack

Föll för frestelsen vid kassan igen. Idag var det "Köp 3 och betala för 2" med Depends minilack som min blick fastnade för. Dessa fick följa med hem till samlingen. Ett superhärligt kornblått lack och ett laxrosa med fint skimmer i.
 Utan blixt.

 Med blixt.

Även ett nytt överlack blev det. Detta blir matt i finishen när det torkar. Kan vara en ganska så häftig effekt tänkte jag. Vet inte riktigt om det kommer bli någon favorit då jag ju älskar när det skimrar och blänker, men jag ska prova. Omväxling förnöjjer säger dom ju. :)

söndag, mars 04, 2012

SVTs testbild

En kompis kommenterade att mina naglar ser ut som SVTs testbild. Jag tyckte det lät jättekul och blev så glad. Sen efter en stund kom jag på att har inte den också ett väldigt högt och irriterande ljud som gör att man blir helt galen av den testbilden efter bara några sekunder? Hmmm... Jag hör kanske det jag vill höra. Man får mest komplimanger så, haha.

fredag, mars 02, 2012

Färgglada rutor

Dagens nageldesign är glad och färgstark. Nu när man börjar hoppas på vår och solen skiner så upplevs allt lite gladare tycker jag.

 
Alla naglarna på ena handen är olika, men de matchar samma finger på andra handen. Det är alltså fem olika rutmönster och färgkombinationer.




torsdag, mars 01, 2012

Silvernät

Har idag fixat naglarna på en vän. Hon ville ha silvernät på skimrande turkos bas. Detta blev det söta resultatet. Jag försöker alltid få folk att vilja ha på mer färg, mer bling. Men är hon nöjd så är jag nöjd. :)